Elcor - Hvem er vi!

Kvalitet og brukervennlighet er kjernen i alt vi gjør. Med vår nærhet til markedet og en unik kompetanse innen tavledesign og fabrikasjon, kan vi levere skreddersydde løsninger med korte leveringstider. Nærhet til produksjon gir våre kunder en svært kostnadseffektiv prosjektoppfølging og testing av tavlesystemene.

Elcor er et navn som forteller mye om hva vi driver med. Navnet er sammensatt av ordene ”Elektro” og ”Cor”. Det understreker dermed at elektropaneler og tavler er selve kjernen og hjertet i elektrosystemene som er nødvendige for at rigger, skip og bygg skal fungere.

Vi har en organisasjon som er kjent for stor know-how innen produksjon av driftssikre løsninger av høy kvalitet, brukervennlighet og lave livssykluskostnader. Som en fabrikatuavhengig tavlebygger har vi fleksibiliteten som trengs for å skreddersy nøyaktig de elektropaneler og tavlesystemer kunden har behov for. Med flere avdelinger i landet har vi en unik nærhet til markedet, og vi setter vår ære i å levere ferdige og testede produkter til avtalt tid.

20200401: Sjangerbilder hos Elcor i Hokksund. FOTO: WERNER JUVIK

Utviklingen

Fem grundere, anført av Knut Husebø, etablerte Forus Elektro Automatikk AS i 1990 med det formål å bygge elektrotavler. Firmaet har utviklet seg til å bli en av Nordens største tavlebyggere. Dette har skjedd ved naturlig økning i ordrer, ansettelse av nye medarbeidere og oppkjøp av andre firma. Mars 2007 fikk Forus Elektro Automatikk AS inn nye eiere. Våren 2010 fisjonerte holdingselskapet ut vår landbaserte divisjon på Østlandet, og Forus Elektro Automatikk AS var eid av en ekstern investor 55% samt de opprinnelige gründerne 45%. Forus Elektro Automatikk AS skiftet navn til Elcor AS august 2014.

Elcor er i dag Nordens største fabrikk innen elektro- og automasjonstavler og leverer «hjertet» i alle installasjonene. Vårt hovedkontor finner du i Stavanger med avdelinger i Hokksund og Skarnes.

Vi leverer til alle segmenter innen industri, landbasert, offshore og maritim. Vi har egne serviceavdelinger bestående med 11 servicebiler og dekker hele landet.

Elcor er en uavhengig aktør og dette sørger for at våre ingeniører kan tilpasse og skreddersy løsninger til kundens unike behov.

Våre styrker er:

01.

Vi er fremoverlent

Vi har optimal logistikk, kommunikasjon og benytter effektive metoder og utstyr.

02.

Lagspiller

I Elcor spiller vi hverandre gode og sammen skaper vi en trivelig arbeidsplass.

03.

Kompetanse

Vi har en unik kompetanse innen tavledesign og fabrikasjon.

04.

Bryr oss

Vi bryr oss om hverandre slik at vi sammen blir gode.

05.

Ryddig arbeidsplass

Orden og struktur på jobbb som gir et trivelig og mer effektivt sted og jobbe.